Ливърпул надигра Уулвърхемптън с 2:0 на Анфийлд в последния двубой на мърсисайдци в

...
Ливърпул надигра Уулвърхемптън с 2:0 на Анфийлд в последния двубой на мърсисайдци в
Коментари Харесай

Ливърпул се сбогува с Юрген Клоп с безпроблемна победа над Уулвърхемптън

Ливърпул надигра Уулвърхемптън с 2:0 на " Анфийлд " в последния дуел на мърсисайдци в ерата " Юрген Клоп ". Резултатът в срещата откри Алексис Мак Алистър в 34-тата минута, Джаръл Куанса удвои шест по-късно. Нелсон Семедо пък остави " вълците " с 10 души, откакто получи пряк червен картон. През втората част мърсисайдци пропуснаха да отбележат и още попадения, само че не това беше от огромно значение през днешния ден.

Преди началото на дуела целият " Анфийлд " изпя прочувствено химна на Ливърпул " You`ll Never Walk Alone " в чест на своя управител Юрген Клоп, който изведе отбора за финален път и не съумя да сдържи сълзите си.

Първата по-сериозна заплаха в мача бе в 17-ата минута, когато се стигна до безредие в наказателното поле на Уулвърхемптън след центриране от свободен удар, където Върджил ван Дайк опита удар, само че бе блокиран. Последва рискова контраофанзива за " вълците ", при която Хий-чан Хван беше изведен отляво в назателното поле и стреля към вратата, само че на сантиметри около десния непряк дирек на вратата на Алисон.

Четири минути по-късно Коди Гакпо засече от въздуха подаване от корнер в наказателното поле, само че топката мина малко около дясната греда на Са в навън.

Нещата за Уулвс станаха много тежки, когато Нелсон Семедо влезе извънредно жестоко с бутоните в глезена на Алексис Мак Алистър и получи жълт картон. Главният арбитър Крис Кавана, обаче, беше извикан да изгледа обстановката със системата ВАР и реши, че би трябвало да изггони португалският защитник с червен картон и по този метод " вълците " останаха с 10 индивида.

Ливърпул бързо се възползва от численото си преимущество и откри резултата в 34-ата минута, когато мърсисайдци разиграха добре в половината на гостите. Джарел Куанса комбинира с Харви Елиът отдясно на наказателното поле, който центрира в пеналтерията. Там Мак Алистър надскочи Сангтиаго Буено и с глава не остави шансове на Са - 1:0.

Последва напън на " алените ", които стигнаха до блокиран удар с глава на Ван Дайк в 37-ата и на Уатаро Ендо от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл на Са пет минути преди края на първата част, само че вратарят мазета в корнер.

В добавеното време на първата част Мохамед Салах можеше да се разпише на два пъти. В пръвия случай египтянинът засече подаване в наказателното поле, само че Са реагира и избави в корнер, а малко по-късно нов негов шут от ръба на пеналтерията бе блокиран.

Още не бяха минали и 30 секунди от началото на втората част, когато трети гол за Ливърпул бе анулиран. Луис Диас доближи до една топка по левия фланг на аутлинията и центрира в наказателното поле, където Гомеш в опита си да почисти изрита кълбото право в капитана Макс Килман. След рикошета топката попадна на пътя на Алексис Мак Алистър, който шутира с левия крайник и означи във вратата на Са. Попадението, обаче, не беше зачетено, защото кълбото е било напуснало с целия си размер аутлинията при центрирането на Диас.

В 50-ата минута " алените " още веднъж бяха на милиметри от трето попадение. Тогава Салах притисна Гомеш, който опита да върне топката за своя вратар Са. Той, обаче, беше изпреварен от Гакпо, който я открадна, заобиколи португалеца и центрира от дребен ъгъл към втора греда, където Диас шутира мощно към вратата. Топката се отби от напречната греда, тупна на голлинията, само че не пожела да влезе с целия си размер, а по-късно Са улови.​

Последва пропуск на Гакпо, който беше изведен отляво в наказателното поле самичък против Са, само че стреля право в него, а в 59-ата минута Трент Александър-Арнолд шутира от границата на пеналтерията, само че се получи като подаване за Мак Алистър, който засече, само че над вратата на Уулвс.

В 68-ата минута " вълците " изпуснаха златен късмет да се върнат в дуела, когато Матеуш Куня преодоля Алисон, само че бе блокиран от Ван Дайк.

Минута по-късно пък Ливърпул беше покрай нов гол, когато Салах центрира отдясно в наказателното поле, където Гакпо не съумя да я овладее. Все отново нидерландецът я върна за Диас, който пък се сблъска със Салах. Накрая египтянинът стреля добре с левия крайник, само че Са мазета с една ръка над гредата в корнер.

След това Клоп направи тройна смяна и пусна в игра Раян Гравенберх, Конър Брадли и Дарвин Нунес, които замениха Алексис Мак Алистър, Трент Александър-Арнолд и Луис Диас. Ливърпул контролираше събитията на терена, само че нови рискови обстановки липсваха в идващите минути.

Пет минути преди края на постоянното време Педро Нето стреля добре от директен свободен удар на добра позиция, само че Алисон внимаваше и избави. Секунди по-късно Томи Дойъл центрира в наказателното поле, където Мат Дохътри засече топката с глава и я прати във вратата на Алисон, само че гол нямаше, защото бе регистрирана засада на бранителя.

До края Салах пропусна да осъществя трето попадение за домакините. По този метод завърши огромната епоха на Юрген Клоп на " Анфийлд ", която продължи девет години.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР